Als Zijn schapen dwalen

(Boek over New Age in de kerk en de gevaren van de NAR)

De onderstaande tekst is afkomstig van de webblog van de schrijfster dat dit onderwerp behandelt:

Fijn dat je hier terecht bent gekomen. Dit blog is ontstaan vanuit een ervaring die mij met schrik deed inzien welke on-Bijbelse dingen zich in de christelijke kerk afspelen. Een paar jaar geleden woonde ik een deel van een Nederlandse conferentie bij die werd georganiseerd door Bethel Redding. Hoewel ik mijzelf evangelisch christen wil noemen, en ik niet snel schrik van ook de meer charismatische hoek van het christendom, was wat ik zag heel duister, hoewel ik dit in eerste instantie niet doorhad. Sindsdien ervaar ik het als mijn ‘plicht’ om mensen te waarschuwen zoals ik zelf gewaarschuwd had willen worden. Ik stuurde mijn directe omgeving een email, maar kon niet in een paar woorden vatten wat ik zag. De afgelopen paar jaar heb ik getracht te onderzoeken en te verwoorden wat Bethel (en de Nieuw Apostolische Reformatie waarvan deze organisatie deel uitmaakt) onderwijst. Steeds opnieuw kwam ik erachter dat wat ik zag, sterk verwant was aan Nieuwe Tijdsdenken, New Age. Ik kon toen nog niet vermoeden dat de duisternis in de kerk in zo’n hoog tempo toeneemt. Op deze website hoop ik hierover soms een stukje te delen.

Dit schrijven is geen ageren tegen specifieke personen of denominaties. Veeleer is het doel te illustreren wat er gebeurt en wordt onderwezen in de kerk, waarbij het vaak onvermijdelijk is ook concreet te zijn. Dit schrijven is een oproep tot Bijbels christendom.

In het boek ‘Als Zijn schapen dwalen’ heb ik geprobeerd uiteen te zetten wat mijn zorg is. Maar bovenal wil ik de lezer aanmoedigen dingen die zij in de kerk tegenkomen te toetsen aan de Bijbel.

 

Anna Ruth Kuipers

 

(Meer informatie over het onderwerp New Age in de kerk en de New Apostolic Reformation (NAR) kunt u vinden op de al genoemde blog van de schrijfster en ook op deze pagina van de hand van de schrijfster op BijbelseBron.)

 

Hieronder een aanbeveling door onze voorganger Henk Geurts van dit boek:

 

Wakker worden

n.a.v. het boek van A.R. Kuipers: ‘Als zijn schapen dwalen’.

New Age in de kerk.

 

Wie op een avond een slaapverwekkende stuiverroman wil lezen, raad ik niet aan dit boek ter hand te nemen.

Voor wie wakker wil zijn en Christus volgen, is dit boek een must.

Ik kreeg het min of meer in handen gedrukt. ‘Het zou wel iets voor mij kunnen zijn.’

Een boek dat ons waarschuwt voor misleiding in de 21e eeuw.

Aangezien ik in vroeger dagen volgestopt ben met waarschuwingen voor ‘New Age’ en andere dwaalleringen, was ik toe aan wat anders dan alleen aankondigingen dat ik moest uitkijken.

Het Evangelie is toch niet alleen maar oppassen voor dít en goed opletten dat je niet struikelt over dát?! Ditjes en datjes dus. Elke keer kwam het terug.

Na jaren ben ik erachter gekomen dat, net als vroeger mijn leermeesters mij waarschuwden, mijn keuzes in deze niet veel anders zijn. Gelukkig maar. De mens, ikzelf, en vele christenen zijn namelijk vaak hardleers.

Hetzelfde gevaar bedreigt ons allemaal om hoe dan ook ons eigen gevoel, gedachten en ideeën liever na te volgen dan het onbetwistbare Woord van God.

In mijn naïviteit dacht ik het soms beter te weten en het best een beetje vrolijker en optimistischer verteld kon worden.

In essentie behandelt dit boek het eenvoudige blijde Evangelie van Jezus Christus die zichzelf heeft gegeven, opdat hij ons zou ontrukken aan de tegenwoordige slechte wereld, overeenkomstig de wil van onze God en Vader (Galaten 1:4).

De schrijfster is overtuigd met wat er in Galaten 1:8 staat: ’Maar zelfs als wij, of een engel uit de hemel, u een evangelie zouden verkondigen, anders dan wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt.’

Zij werkt dit uit door de vele oude en nieuwe ‘peoplepleasing’ leringen, die de kop opsteken, in liefde en waarheid messcherp te fileren en ons te waarschuwen niet in de listige satanische valletjes te lopen.

Daar slaagt ze m.i. ten volle in, mits je dit goed onderbouwde boek, dat ook heel boeiend is geschreven, helemaal lezen wil.

Dat laatste wil ik van harte aanraden. Dit uitstekend geschreven actuele werk met de vele voetnoten is met het hart en verstand geschreven.

Neem er de tijd voor, tenminste….. als je wakker wil worden.

 

Henk Geurts

Voorganger Baptistengemeente Amsterdam Noord

 

Hieronder kunt u een preview (24 pagina's) van dit Nederlandstalige papieren boek downloaden als pdf-bestand:

Als Zijn Schapen Dwalen Preview
PDF – 158,3 KB 291 downloads

 

Het volledige boek in papieren versie kunt u tegen kostprijs bestellen. De schrijfster verdient er niets aan. Het wordt na uw bestelling speciaal voor u geprint en thuisbezorgd. Het is onder andere hier verkrijgbaar.