Baptistengemeente Amsterdam Noord en ANBI

Baptistengemeente Amsterdam Noord is formeel onderdeel van de Baptisten Unie maar wij voeren een eigen meer Maranatha-gerichte koers. Onze gemeente is door de belastingdienst via een groepsbeschikking aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw giften aan Baptistengemeente Amsterdam Noord  fiscaal aftrekbaar zijn.

Als u een gift geeft, zowel eenmalig als periodiek, heeft u de mogelijkheid dit af te trekken bij de belastingdienst. Een belangrijke voorwaarde om uw gift te mogen aftrekken is dat u deze gift moet doen aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Om in aanmerking te komen voor een ANBI-beschikking moeten organisaties wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moeten het kerkelijke, levensbeschouwelijke, charitatieve, culturele of wetenschappelijke instellingen zijn. Baptistengemeente Amsterdam Noord valt ook in deze categorie. Ook instellingen die bijdragen aan het algemeen nut komen in aanmerking.

Andere voorwaarden zijn onder andere dat de instellingen geen winstoogmerk hebben, dat de feitelijke werkzaamheden voor meer dan 90% een algemeen belang dienen en dat de instellingen voldoen aan de eisen van de belastingdienst. Meer informatie over de ANBI-beschikking en het aftrekken van giften kunt u vinden via anbi.nl of belastingdienst.nl/giften.

 

Uw gift maakt verschil
Baptistengemeente Amsterdam Noord
Bank NL69 RABO 0344 7086 83
Controleer hier onze ANBI-registratie (opent in een nieuw tabblad)

KvK-nr: 76442365

RSIN: 809376143